Je huis duurzamer maken helpt niet alleen het milieu, maar helpt je ook geld te besparen op de lange termijn. Het kan overweldigend zijn om te weten waar je moet beginnen, maar er zijn een paar eenvoudige stappen die je kunt nemen om je huis duurzamer te maken. Bovendien kunnen veel van deze stappen de waarde van uw huis verhogen en zelfs uw hypotheek positief beïnvloeden.

Isoleer uw huis

Het isoleren van uw huis is een van de beste manieren om energie te besparen en uw ecologische voetafdruk te verminderen. Het helpt om uw huis koel te houden in de zomer en warm in de winter, die op zijn beurt vermindert de hoeveelheid energie die u moet gebruiken voor verwarming en koeling. Dit kan resulteren in lagere energierekeningen en u uiteindelijk geld besparen. Goede isolatie kan uw huis ook aantrekkelijker maken voor kredietverstrekkers, omdat het de energie-efficiëntie van uw huis kan verhogen.

Stap over op LED-lampen

LED-lampen zijn energiezuiniger en hebben een langere levensduur dan traditionele gloeilampen. Hoewel ze vooraf meer kosten, gebruiken ze minder energie en gaan ze langer mee, waardoor u uiteindelijk op de lange termijn geld bespaart.

Installeer douchekoppen en kranen met een laag stroomverbruik

Low-flow douchekoppen en kranen verminderen de hoeveelheid water die u gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van de waterdruk. Dit bespaart u niet alleen geld op uw waterrekening, maar het helpt ook om water te besparen.

Gebruik energie-efficiënte apparaten

Upgraden naar energie-efficiënte apparaten zoals koelkasten, vaatwassers en wasmachines kan u geld besparen op uw energierekeningen en tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk verkleinen. Veel nieuwe apparaten zijn Energy Star gecertificeerd, wat betekent dat ze voldoen aan de strenge richtlijnen voor energie-efficiëntie die zijn opgesteld door het Amerikaanse Environmental Protection Agency.

Installeer zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen een aanzienlijke investering zijn, maar ze kunnen zich uiteindelijk terugbetalen op de lange termijn. Zonnepanelen wekken schone energie op en kunnen uw energierekening verlagen doordat u uw eigen elektriciteit kunt opwekken. Bovendien kunnen ze zelfs de waarde van uw huis verhogen.

Hoe duurzaamheid uw hypotheek beïnvloedt:

Het verduurzamen van uw huis kan een positieve invloed hebben op uw hypotheek. Veel kredietverstrekkers bieden groene hypotheken of energie-efficiënte hypotheken aan die financieringsprikkels bieden voor leners die investeren in energie-efficiënte verbeteringen aan hun huis. Deze prikkels kunnen bestaan uit lagere rentetarieven, langere aflossingstermijnen of lagere afsluitkosten. Bovendien kunnen energie-efficiënte woningen aantrekkelijker zijn voor kredietverstrekkers omdat ze als minder risicovol worden beschouwd dan woningen met een hoger energieverbruik. Kijk voor meer informatie op verduurzamen woning hypotheek.

Kortom, het verduurzamen van uw woning kan zowel het milieu als uw portemonnee ten goede komen. Of u nu klein begint met LED-lampen of investeert in zonnepanelen, het nemen van stappen naar duurzaamheid kan een positieve invloed hebben op uw verhogen hypotheek en de waarde van uw huis verhogen.