scriptie laten nakijken

Moet jij dit jaar eindexamen doen op de middelbare school of afstuderen aan de hogeschool of universiteit? Dan wordt dit een spannend jaar voor jou! Afstuderen is voor iedereen een intensieve en vaak zenuwslopende gebeurtenis in het leven. Niet alleen is deze gebeurtenis heel spannend, maar ook enorm bepalend voor de rest van je leven. Na het behalen van je diploma gaat het ‘echt grote mensen’-leventje van start. Een diploma is ten slotte iets wat je voor de rest van je leven bij je draagt. Om deze spannende periode zo goed mogelijk door te komen, moet je natuurlijk optimaal voorbereid zijn. In dit artikel vind je een drie tips om goed voorbereid je examentijd in te gaan.

Plannen

Misschien wel de allerbeste voorbereiding: het maken van een strakke planning. Een goed begin is het halve werk, is wat men altijd zegt en dit is ook echt de waarheid. Begin met al je to do’s op een rijtje te zetten en maak een realistische planning voor jezelf. Leg vooral de nadruk op realistisch, want je wilt niet in de stress komen doordat je je planning te vol hebt ingevuld. Vergeet ook niet de rustmomenten in je planning om te nemen. Neem voldoende pauze’s tussen het studeren door om je hoofd even leeg te maken om vervolgens weer fris en gefocust te werk te gaan.

Geen telefoon

Zet je telefoon altijd uit en leg deze in een andere ruimte, zodat je geen mogelijkheid hebt om afgeleid te worden. Misschien is dit in het begin erg lastig om te doen, maar je zult direct merken dat je concentratie vele malen beter is dan wanneer je je telefoon naast je hebt liggen. Hierdoor kun je je langer concentreren waardoor je effectief bezig bent en dus ook sneller klaar bent met een bepaalde taak.

Scriptie controle

Wist je dat je tegenwoordig je scriptie kunt laten nakijken? Het is natuurlijk logisch dat je in de laatste fase van je studie alleen maar zekerheid nodig hebt voor het bepalen van je diploma. Zeker na het schrijven van zo’n lang werkstuk, zijn er vast kleine foutjes waar je overheen hebt gekeken door het harde werken. Neem het zekere voor het onzekere en kies ervoor om je scriptie te laten nakijken door een externe partij. Hierna weet je zeker dat je scriptie voldoet aan alle eisen en alles volledig klopt qua grammatica, zinsopbouw en spelling. Vervolgens kun je met een gerust hart je scriptie inleveren.