Veel kiezen lenzen voor esthetische redenen, het kan ook liggen aan dat ze een bril niet fijn vinden zitten of ze wisselen af. Maar als je dan voor lenzen gaat zijn er een paar life hacks die handig zijn om te weten om het beste eruit te halen. Zelfs al draag je een hele tijd lenzen is het goed om deze trucjes te weten om het soms wat makkelijker te maken.

Slapen

Dit is de meest lastige situatie als je niet de goede dingen bij je hebt voor je lenzen. De hele pot vloeistof is soms erg irritant om steeds mee te moeten nemen. Wat je kan doen is een lenzen doosje uitkiezen die zeker weten niet lekt en hier de vloeistof in doen zodat je altijd je lenzen uit kan doen. Wel kun je dit maar voor een paar dagen doen aangezien je vloeistof niet vies kan worden.

Bestellen

Veel mensen gaan naar de winkel om de lenzen te bestellen en gaan weer naar de winkel om ze op te halen. Dit is geen moeite als die super dichtbij licht maar dit is vaak niet het geval en ook al is het maar zoveel keer per jaar toch is het niet handig. Nu kun je ook gewoon lenzen online bestellen, dus vanuit het gemak van je huis de lenzen naar jou toe te laten komen.

Multifocale lenzen

Dit is een nieuwe lens en als je er nog niet van op de hoogte ben moet je dit weten als een optie, multifocale lenzen. Kijk samen met je oogarts of dit een optie is voor jou!