Hout wordt op veel verschillende manieren gebruikt bij de constructie van gebouwen. Het kan worden gebruikt als bouwmateriaal, als isolatie, voor vloeren en zelfs voor de meubels binnen. Ook voor palen wordt hout gebruikt. Zeker voor palen die gebruikt worden voor het maken van bijvoorbeeld een hut. De douglas paal is een variant die ook heel veel wordt gebruikt tegenwoordig. In deze blog wordt er verder toegelicht wat de meest gebruikte palen zijn van 2021.

het nut van palen

Palen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. In de bouw worden ze meestal gebruikt voor evenwicht. Palen zijn daarom ook erg essentieel en niet te missen bij de meeste constructies. Hieronder staat nog even op een rijtje waarvoor palen gebruikt worden.

-Ze worden gebruikt om tenten en andere schuilplaatsen op te hangen

-Ze worden gebruikt in de bouwsector

-Ze worden gebruikt voor recreatieve doeleinden.

Kortom palen zijn onmisbaar bij velen constructies. Daarom moet je goed kijken naar wat voor soort paal het best past bij jouw constructie. Het is dan ook handig om te weten wat voor soorten palen het meest worden gebruikt.

De meest voorkomende soorten palen

De meest voorkomende palen tegenwoord bestaan uit drie verschillende soorten, dit zijn:

 – Houten palen

 – Aluminium palen

 – IJzeren palen

Houten palen zijn de populairste van de drie. Deze worden al eeuwenlang gebruikt voor woningen, schuttingen en nog veel meer. Een goede variant van de houten palen, zijn de palen van douglas hout. Deze zijn zeer populair vanwege hun goede prijskwaliteit verhouding en de mooie kleur. Een douglas paal kan verder ook heel goed tegen schimmel waardoor hij langer mee kan gaan.

beste palen voor een hut of andere tuin constructies

De beste palen voor een hut zijn die van hout of bamboe. De reden is dat ze goedkoop zijn, gemakkelijk te onderhouden en langer meegaan. De beste palen voor een cabine zijn die, die zijn behandeld met conserveermiddelen om ervoor te zorgen dat ze niet gaan rotten. Daarom is het ook handig om te kijken naar wat voor soort hout je nodig hebt.

Douglas palen

De meest populaire soort is toch wel de douglas paal. Deze zijn relatief goedkoop en duurzaam, gaan lang mee en hebben een goede weerstand tegen schimmel. Leuke recreatieve constructies met douglas palen zijn bijvoorbeeld schuttingen, hokken, schuurtjes en boomhutten. Eigenlijk kan je een douglas paal voor bijna elke tuin constructie gebruiken. Douglas palen worden ook vaak in de bouw gebruikt en zijn dus ook goed voor grotere klussen.