Elektrisch fietsen is steeds populairder aan het worden. Onder alle leeftijden is dan ook te zien dat men gebruik gaat maken van de elektrische fietsen. Het fietsen is in Nederland sowieso altijd al erg populair geweest. Op deze manier is het namelijk mogelijk om jezelf op een relatief simpele wijze te vervoeren van A naar B. Het is dan ook niet gek dat veel mensen in ons land gebruik maken van een fiets. Dankzij de vele fietspaden in het land is het bovendien relatief veilig om voor de fiets te kiezen. van kleins af aan kan je dan ook leren fietsen in Nederland. Sinds de komst van de elektrische fietsen zijn hier steeds meer modellen van te zien. Naast de gewone elektrische fietsen is het nu ook mogelijk om te kiezen voor een speed pedelec. 

 

Speed pedelec

De speed pedelec is in de basis ook gewoon een elektrische fiets. Toch is deze fiets tegelijkertijd meteen veel meer dan dat. Met een gewone elektrische fiets zal je vaak niet harder kunnen gaan dan rond de 25 kilometer per uur. Voor een fiets is dat al een relatief hoge snelheid, waardoor je vlot over het fietspad kan vliegen. Dankzij een speed pedelec is het echter mogelijk om tot een snelheid van 45 kilometer per uur te komen. Veel mensen zeggen dan ook dat dit een nieuwe vorm is van een gezonde brommer. Met deze snelheid is het echter belangrijk dat je op een veilige manier op de speed pedelec kan stappen. Een helm is bijvoorbeeld noodzakelijk om hiermee te kunnen fietsen. Een speed pedelec kopen is een geweldig idee als je bijvoorbeeld nog sneller lange afstanden naar het werk wilt gaan fietsen. De speed pedelec maakt dit allemaal mogelijk. 

 

De functies 

Een speed pedelec kan dus relatief snel gaan voor een fiets. Dankzij de verschillende functies is het mogelijk om hier toch op een veilige manier op te kunnen fietsen. Bij een speed pedelec zal je te maken hebben met een middenmotor. De accu van de elektrische fiets bevindt zich dus in het midden van het voertuig. Hierdoor is het voor de fiets van speed pedelecs mogelijk om vlot vooruit te komen. Ook heb je goede remmen nodig om op een veilige wijze weer tot stilstand te kunnen komen met deze fiets. Tevens is de goede verlichting noodzakelijk, aangezien je soms op de weg bij de auto’s zal moeten fietsen. De verlichting wordt dan ook door elektrische fiets verzorgd. Hierdoor kan je vlot de weg over met een van de hippe speed pedelecs.