Wanneer je voor jezelf begint  of al een bedrijf runt maar wil uitbreiden dan heb je extra geld nodig. Geld voor een bedrijfsauto, gereedschap of kantoor apparatuur. Als je eigen kapitaal hebt kun je dat natuurlijk hiervoor gebruiken. Maar wat als je dat geld privé nodig hebt of denkt te hebben? Je wilt niet alle financiële reserves die je hebt inzetten voor je zaak. Vaak is het mogelijk om een zakelijke lening af te sluiten. In veel gevallen is dit ook voordeliger als privé geld lenen. Maar je kunt niet zomaar een zakelijke lening afsluiten. Aan het afsluiten van een zakelijke lening zitten meer voorwaarden verbonden dan aan het afsluiten van een persoonlijke lening. Je kunt via de website van zakelijk lenen via overstappen.nl hulp krijgen bij het kiezen van een zakelijke lening die perfect past bij jouw bedrijfssituatie.

Wat zijn de voorwaarden bij zakelijk lenen?

Kredietverstrekkers stellen voorwaarden bij het toekennen van een zakelijke lening. In de meeste gevallen dient een aanvrager van een zakelijke lening in elk geval 21 jaar te zijn. Daarnaast wordt als eis vaak gesteld dat je al een aantal jaren zelfstandig werkzaam moet zijn. Als je van plan bent voor jezelf te beginnen heb je in de meeste gevallen eerder voor een baas gewerkt. Als startende ondernemer kun je beter direct op zoek gaan naar een kredietverstrekker die deze voorwaarde dus niet stelt. Bij het aangaan van een grote lening is een voorwaarde vaak ook het hebben van een financiële reserve. Heb je schulden of andere leningen lopen dan kun je het bedrag van je nieuwe lening ook verhogen en daarmee de eerdere schulden en leningen afbetalen. Dat is in elk geval het meest voordelig en daarom de moeite van het overwegen waard. 

Vergelijk altijd kredietverstrekkers én aangeboden leningen met elkaar!

Het wordt steeds vaker gezegd; vergelijken én overstappen loont. Dat vergelijken loont geldt zeker bij het afsluiten van een zakelijke lening. Bekijk vooraf een aantal zaken;

  1. Begin met het vaststellen van het bedrag. Hoeveel geld heb je werkelijk nodig? 
  2. Wat is de termijn waarbinnen je deze lening moet of wil aflossen? Is dat haalbaar?
  3. Wat is het rentepercentage dat wordt aangeboden? 
  4. Wat zijn de voorwaarden die worden gesteld bij de aanvraag van een lening? Kun je daaraan voldoen?

Dit zijn dan ook de criteria waarmee je leningen en kredietverstrekkers met elkaar vergelijkt. Wanneer je de benodigde gegevens ingeeft op de website overstappen.nl bij zakelijk lenen dan krijg je direct een overzicht van de meest geschikte lening aanbiedingen.