Het is weer het eind van het jaar! December is een gezellige maand met sinterklaas, kerst en oudjaarsavond. Je bent waarschijnlijk niet bezig met je zorgverzekering. Toch is het wel handig om er deze maand naar te kijken. December is namelijk de maand waarin je je huidige zorgverzekering nog stop kan zeggen. Wanneer je dit niet doet, loopt je zorgverzekering automatisch door. Dit wil zeggen dat je ook automatisch akkoord gaat met de nieuwe premie en voorwaarden van je zorgverzekeraar. Echter kunnen veel mensen in 2020 veel geld besparen door te wisselen van zorgverzekering. In dit artikel vertel ik er meer over.

Waarom wisselen van zorgverzekering?

Veel mensen blijven jarenlang bij dezelfde zorgverzekeraar. Dit doen ze omdat het vertrouwd voelt en/of ze tevreden zijn met de premie. Toch beseffen veel mensen niet dat een andere zorgverzekering veel voordelen hebben. Er zijn drie hoofdredenen waarom mensen wisselen van zorgverzekering:

  1. Je kan veel geld besparen. Doordat de concurrentiestrijd tussen zorgverzekeraars groot is in het land proberen veel zorgverzekeraars de goedkoopste te zijn. De kans is dus groot dat er een zorgverzekeraar een goedkopere premie aanbiedt.
  2. Vind een betere dekking. Je huidige dekking hoeft volgend jaar niet meer bij je te passen. Misschien is het namelijk handig om een nieuwe aanvullende verzekering af te sluiten om meer zorgkosten te dekken.
  3. Niet tevreden. Ook is er een deel van de mensen die niet tevreden is met hun zorgverzekering. Deze besluiten over te stappen in de hoop dat het volgend jaar beter loopt.

Hoe stap ik over?

Het overstappen naar een zorgverzekering is eenvoudiger als de meeste mensen denken. Om te beginnen moet je voor jezelf je wensen en behoeften op een rijtje zetten, zodat je duidelijk in kaart hebt gebracht wat je precies wilt. Heb je een aanvullende zorgverzekering nodig? Hoeveel eigen risico wil je over het jaar maximaal betalen? Het zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Wanneer je dit in kaart hebt, kun je de verschillende zorgverzekeraars online vergelijken om de goedkoopste zorgverzekering te vinden. Wacht niet te lang, want op 1 januari 2020 ben je te laat!