Inmiddels ben ik een paar jaar afgestudeerd, en ben ik onlangs in aanmerking gekomen voor een promotie. Mijn professionele situatie gaat me dus zeker voor de wind! Ik vind mijn baan heel erg leuk, en ik ben ook blij dat het studentenleven nu voorbij is. Toch merk ik af en toe dat ik hier en daar in het studentenleven ben blijven hangen. Zo bestaat mijn servies en pannenset uit allerlei losse items die niet bij elkaar passen en horen. En heb ik bijvoorbeeld nog steeds niet echt een vaste stijl in de woonkamer. Het is eerder een bij elkaar geraapt zooitje. Dit maakt opzich niet uit, want dit betreft mijn privéleven. Echter is mijn garderobe ook een beetje in de studententijd blijven hangen. En daar moest nodig verandering in komen. Ik schrijf deze blog over mijn garderobe update en welk kledingstuk daar een groot aandeel in heeft gehad. Voor iedereen die zich herkend in het bovenstaande verhaal of ook zijn garderober wil updaten, lees snel verder!! Veel leesplezier!

Mijn garderobe updaten van student naar professional

Eigenlijk heb ik de afgelopen jaren vrij weinig nieuwe kleren gekocht. Daarom is mijn garderobe nog vrij studentikoos. Nu was ik gelukkig wel een student die al blousjes, colberts en blazers droeg, dus die draag ik nu ook op werk. En nu we al bijna een jaar gedeeltelijk thuiswerken is de werk dresscode ook wel iets meer casual geworden. Echter begon ik wel in te zien dat die kreukelige, smoezelige studentenblousjes nu echt niet meer kunnen. Ik heb inmiddels nu een volwassen leven, dus moet ik me ook zo gaan kleden. De grootste verandering die mijn kast moest doorgaan is een lading nieuwe, nette overhemden. Daarnaast nog wat jasjes, en een paar nette spijkerbroeken en pantalons. Ook een paar sets nieuwe schoenen kon ik wel gebruiken. Via websites heb ik mijn nieuwe garderobe bij elkaar geshopt aangezien de winkels nog niet open zijn.

Waarom strijkvrije overhemden een must zijn

Ik heb niet zomaar overhemden gekocht, maar strijkvrije overhemden. De voornaamste reden waarom mijn studentenblousjes zo smoezelig waren is dat ik niet kan strijken. Dus liep ik altijd rond ik gekreukte items. Zeker op kantoor kan dit natuurlijk echt niet, maar ik blijf met mijn strijkprobleem zitten. Daarom heb ik strijkvrije overhemden gekocht. Deze strijkvrije overhemden zijn niet van een een of andere rare stof, maar gewoon van katoen! Omdat de stof een bepaalde behandeling heeft gehad blijven de blousen strijkvrij. De strijkvrije overhemden hang ik na het wassen gewoon goed uit, en dan zijn de kreukels er zo uit! Deze strijkvrije overhemden in plaats van gewone overhemden zijn voor mij de uitkomst geweest, en ik zie er nu altijd professioneel uit op de werkvloer!