Het kopen van een e-bike is niet iets wat je dagelijks doet. Als je een degelijke elektrische fiets wilt, kan dat behoorlijk in de papieren lopen, dus is het verstandig om eerst goed rond te kijken en te vergelijken. Bij Fast & Furious kun je online al veel te weten komen over verschillende varianten e-bikes, maar als je het niet ziet zitten om online een fiets te bestellen, kun je in en rondom één van de winkels een testrondje komen rijden.

Wat is de beste accu?

Bij gebruikers die hun e-bike hebben aangeschaft om kilometers te vreten, zijn er andere eisen van toepassing dan bij korte-afstandsrijders. Gebruik je hem alleen om even op en neer naar het dorp te fietsen voor de boodschappen, dan is een dure accu niet noodzakelijk. Echter, wil je recreatief gaan fietsen, dan volstaat alleen een wat zwaardere accu. Een batterij die niet groot, maar wel oersterk is, is natuurlijk het allerhandigst, maar daar is de prijs dan ook naar.

 

Waar bevindt zich de motor?

Een fiets met de motor aan het voorwiel is het goedkoopst, maar kan door mensen als spannend worden ervaren omdat het lijkt alsof je over de kop kunt slaan. Daarnaast is de motor op deze positie minder efficënt. Een motor die in het midden zit, biedt meer evenwicht, maar is wel weer wat duurder.