De meeste mensen in Nederland staan bij het BKR geregistreerd. Je komt namelijk al in het Centraal Krediet Informatiesysteem te staan bij het afsluiten van een lening of krediet vanaf 250 euro. Een hypotheek of een telefoon abonnement zorgt bijvoorbeeld al voor een registratie. Pas wanneer je een lening niet volgens de regels betaalt dan krijgt je een negatieve BKR registratie. Wel kan je in sommige gevallen apparaten leasen zonder BKR toetsing.

Wat is een BKR registratie?

Wist je dat kredietverstrekkers wettelijk verplicht zijn om elke lening (boven de 250 euro) te melden bij Stichting BKR? Bij het kopen of krediet of het lenen van geld kom je zo automatisch in de database van het BKR te staan. Kredietverstrekkers kunnen in dit systeem ook toetsen wat de financiële situatie is van de koper. In het systeem kan je de huidige leningen zien, tot wel 5 jaar terug.

Er zijn verschillende coderingen, die aangeven of je bijvoorbeeld achterloopt met een betaling of als er andere bijzonderheden zijn. BKR registreert zijn is dus niet erg, dit zijn de meeste mensen in Nederland. Pas bij een negatieve BKR registratie kan dit vervelende gevolgen hebben voor toekomstige leningen.

Tv leasen zonder BKR toetsing

Skala is de specialist in de markt wanneer het gaat om het huren van diverse producten zoals computers, witgoed, televisies, e-bikes en nog veel meer. En het goede nieuws is: je kan ook een tv leasen zonder BKR toetsing.

Skala verleent door de lease constructie geen krediet, dus hier komt ook geen BKR aan te pas. Wel wordt een aanvraag zorgvuldig gecontroleerd, om financiële risico’s te beperken. Zo voert Skala een kredietwaardigheidstoets uit en kijken ze of je niet in de financiële problemen komt bij huur. Zo kan je (ondanks een negatieve BKR registratie) toch in aanmerking komen om producten te leasen.