vog online aanvraag

Met het gebruik van internet zijn er gelukkig veel diensten die geregeld kunnen worden, neem alleen al de webwinkels die een groot deel van de fysieke winkels hebben overgenomen met verkopen. Zo zijn ook officiƫle documenten tegenwoordig via internet te regelen, denk aan een identiteitskaart of een verklaring omtrent het gedrag. Een vog online aanvraag doe je eenvoudig, je hoeft geen vrij te vragen en in de tijd dat het jou uitkomt. Kijk bijvoorbeeld op de website vog-aanvraag.info

vog online aanvraag

Invullen van je gegevens

Nadat je op de website bent beland, is een vog online aanvraag niet meer als de gegevens invullen en het formulier versturen. Wel moet je met internet bankieren eerst afrekenen, als eenmaal het formulier is verstuurd hoef je alleen te wachten. Heb je geen strafbare feiten gepleegd heb je ongeveer een week later de Verklaring Omtrent het Gedrag in huis, afhankelijk van de drukte. Heb je wel een strafbaar feit gepleegd dan duurt het vier tot zes weken, of je de vog krijgt ligt aan het feit en de functie wat je hebt gepleegd. 

Altijd een vog aanvragen

Een vog online aanvraag is altijd maatwerk, er valt niet van tevoren te zeggen of je de verklaring wel of niet krijgt. Alleen wanneer je een zedendelict hebt gepleegd of veroordeeld bent voor zware geweldsdelicten, is de kans niet heel erg groot dat je de verklaring krijgt. Ben je van mening dat je na een afwijzing toch recht hebt op de verklaring, kun je natuurlijk altijd in beroep gaan. Dit moet twee weken na het voornemen tot afwijzing gebeuren, of uiterlijk zes weken na de definitieve beslissing.